תאריכים משמעותיים כמו יום הולדת או חג כמו ראש השנה גורמים לרבים מאיתנו לקבל החלטות הקשורות בעצמינו . משפטים כמו "אחרי החג אני חייבת לרדת כמה קילו " או "איך שיגמרו החגים אני אתחיל לעשות ספורט" הם כנראה ההחלטות הכי ממוחזרות שיש. לפעמים, ההחלטה אכן חזקה ונובעת ממוטיבציה משמעותית .
האם מספיקה החלטה אמיצה לרדת במשקל כדי להתחיל ולבצע? מסתבר שלא. האתדר הוא במה שאת חושבת שצריך לעשות כדי להצליח במשימה כזו מכיוון ויש הרבה אמונות ומיתוסים שגויים ומטעים שיגרמו לך לוותר מראש על הנסיון הבא וחבל.
הנה כמה דוגמאות למה שנשים מאמינות שהן חייבות לעשות כדי לרזות ואלו אמונות שגויות שמונעות ממך להגיע למקום בו את רוצה להיות:
1. האם את חושבת ש " כדי לרזות אני צריכה להפסיק לאכול בשש בערב " ? זה לא סיפור סינדרלה והשעה היא לא העניין. אם השכנה נשבעה לך שהיא רזתה מלא רק כי הפסיקה לאכול בשש בערב זה בגלל שעל ידי כך היא קיצצה מלא קלוריות שהיא נהגה לאכול החל משעה זו ועד שהלכה לישון. הקיצוץ הקלורי הוא העניין ולא השעה. תכנון נכון של ארוחות כך שיתאימו לסדר היום שלך יביאו אותך לערב לא מורעבת ויאפשרו לך לאכול גם ארוחת ערב (אפילו אחרי שש... מבטיחה) ואפילו ארוחת לילה כיפית ועדיין לרזות. תכנון היא האסטרטגיה הנכונה ולא מגבלה טכנית של שעה שאי אפשר באמת לעמוד בה בטווח הרחוק.
2. האם חשבת לאחרונה ש" כדי לרזות אני חייבת להוריד לחם "? לחם יכול להפוך לחבר הכי טוב שלך כשאת רוצה לרדת כמה קילו !! וכמו עם חברות אמיתיות כדאי לבחור אותן נכון. לחם מלא רגיל או קל יכול להשתלב מעולה בדיאטת הרזיה כי הוא משביע, כמותו ברורה ולא נתונה לפרשנות או מדידה . לכן, אם את אומרת לעצמך "אני לא מצליחה לוותר על לחם ובגלל זה לא מרזה" תדעי שזה לא שם. לחם כן. חברים של לחם (לחמניות / פיתות/ מאפים... פחות).
3. ומה עם האמונה ש "בלי ספורט אני לא ארזה גרם "? נשים רבות לא מצליחות (לצערי) להכניס את הספורט לחייהן מכל מיני סיבות ובגלל שהן מאמינות שבלי ספורט לא תהיה יריה במשקל הן אפילו לא מנסות לשנות את מה שהן אוכלות. זה כמובן "מוכיח" להן שהן צודקות (סוג של נבואה שמגשימה את עצמה אם תרצו) וכך אין ספורט ואין שינויים שיכולים להיות הרבה יותר משמעותיים למשקל.אם אין לך אפשרות לעשות ספורט את עדין יכולה לרדת במשקל. הספורט יעשה את התהליך יפה ובריא יותר וישמור שלא תפסידי יותר מדי במסת השריר שלך וההמלצה שלי הוא לעשות מאמץ להוסיף אותו לחייך אבל אם בלתי אפשרי עדין תוכלי לרזות וזה בטח יותר טוב מכלום.
4. ומה עם "אסור " ו "מותר" ? האם את מאמינה שיש דברים ש"אסור" לך אפילו מעט מהם? האם אסור לאכול גבינה שמנה? מה עם מתוקים האם הם אסורים? אם את מדברת לעצמך בהקשר של אוכל במונחים של אסור ומותר את מפספסת את הדיון האמיתי על כמה ומתי. האם באמת אפשר לחיות עם "אסור"? ומה יקרה ברגע שתאכלי "אסור" כזה? סביר להניח שזה יהיה מדרון חלקלק ומשם כבר תחזרי לדפוסי אכילה קודמים ובתחושה שלך נגמרה הדיאטה כי אכלת משהו אסור אבל בפועל זה לא כך. מי שאמר לך שזה אסור וזה מותר עשה לך עוול. את צריכה לבחור ולבדוק מה הכמות המתאימה לך ומתי ולהחליט עבור עצמך. הכל מותר , בואי... לא מדובר בעשרת הדברות ואין פה "חטאים" גדולים. אז תגידי לשכנה יפה תודה על רשימת האיסורים שלה ותתחילי להקפיד על כמויות מתאימות וקבלת החלטות מתאימות לאכילה שלך .
לסיכום, אני מציעה לשים בצד את מה שאת חושבת שאת "צריכה" ו "חייבת" לעשות כדי לרדת כמה קילו , להתייעץ עם אשת מקצוע שזה התחום שלה כדי להתאים לך סדר יום תזונתי שבנוי על מה שאת אוהבת, סדר יום, בדיקות דם, מטרה ועוד.
רוצה לרדת 5-7 קילו בלי לסבול ובלי להיות רעבה? לחזור לשמלה בקיץ? לג'ינס מגניב לעבודה? לתחושה שאת שולטת בגוף שלך?
טל פלג 0502495252